ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La construcció és el sector que més creix i el comerç s'estanca

www.andorradifusio.ad

Les dades de l'informe econòmic de la Cambra de Comerç presentat aquest dimarts, a més de demanar frenar una bombolla de pisos de luxe, constaten un creixement moderat de l’activitat econòmica. La Cambra fixa en un 1,6% l’augment del PIB, una dècima menys que l'any passat.

És el sisè any consecutiu d'alça, però encara es fa per sota del nivell d’abans de la crisi. I també, per segon any consecutiu, a menys velocitat que França i Espanya.

Hi ha indicadors positius destacats, com l'augment del nombre de visitants, més 2% el 2018, per un 1,6% l'any anterior.

La construcció és el sector que creix més. Amb alguna xifra concloent. Les importacions de materials de la construcció, que van augmentar un 3% l'any 2017, van enfilar-se fins a un increment de més del 70% l'any 2018.

I els serveis segueixen sent motor econòmic, sobretot en l’àmbit turístic. Això sí, malgrat l'augment de visitants el comerç punxa i es manté estancat.

El sector financer millora una mica respecte el 2017 però no se'n pot fer un balanç positiu. Els resultats del sector bancari, per exemple, descendeixen més de vuit punts respecte el 2017 i hi ha xifres negatives en variables com els dipòsits de clients o el crèdit bancari.

Les previsions per a aquest any són també de creixement, però a un ritme inferior del 2018.

Informa: David Domingo
Imatges: Josep M. Garcia

 

Comparteix:

3.216.28.250