ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'hospital registra el nombre d'ingressos per la Covid-19 més alt des de gener

www.andorradifusio.ad

La pressió hospitalària s'està convertint en el principal maldecap de Salut. A l'hospital ja hi ha 42 persones ingressades amb la Covid-19, dues més que dilluns, i ens situem al nivell de gener, quan també es feia front als brots a les residències.

A planta en són 31 i 11 a la unitat de cures intensives (+1), 10 de les quals amb ventilació mecànica. Segons ha declarat aquest dimarts el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, “les persones que hi ha actualment ingressades no estaven vacunades, o van agafar la malaltia poc després de vacunar-se i abans que s’haguessin pogut immunitzar: la vacuna redueix dràsticament la possibilitat de tenir un quadre greu de la malaltia”.

Els casos actius segueixen superant els 640 tot i que baixen lleugerament respecte les últimes dades. En un sol dia s'han detectat 42 positius. Les defuncions es mantenen en 117.

Segons ha afegit el ministre, l’augment de contagis de les darreres setmanes es deu a dos fets: d’una banda, la relaxació de les mesures de distanciament social, que han fet augmentar els contactes; de l’altra, la presència de la soca britànica, amb més capacitat per contagiar. Per això ha demanat “un darrer esforç de seguiment més estricte fins que el percentatge de vacunats no sigui més elevat”.

A les aules, tot i estar en període de vacances escolars, hi ha 12 aules totalment confinades i 3 grups amb algun alumne confinat. 43 es troben sota vigilància passiva.

Informa: Redacció

 

Comparteix:

3.227.235.183