ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Continuen baixant els ingressos de l'Estat per les importacions: -35,8% el primer trimestre

www.andorradifusio.ad

Els ingressos per importacions de l'Estat segueixen davallant. Durant el primer trimestre han disminuït més d'un 35% respecte el mateix període de l'any anterior. Baixen en totes les categories, incloent-hi la taxa per importació de tabac.

Els efectes de la pandèmia continuen sacsejant les arques de l'Estat i les importacions a la duana durant el primer trimestre de l'any han estat d'una mica menys de 29 milions, xifra que representa una clara disminució respecte els prop de 45 del mateix període del 2020. S'ha de tenir en compte que al març el coronavirus ja va afectar Andorra i es va prendre la decisió de confinar el país, el que va fer que l'activitat econòmica baixés molt.

Durant els tres primers mesos del 2020 es van ingressar uns 21 milions per la taxa d'importació del tabac, la més important de totes. Enguany, la xifra ha caigut  fins als 11,5 milions.

La taxa d'importació de combustibles minerals ha passat dels prop de 12 milions el primer trimestre del 2020 als 8 milions d'aquest 2021.

Durant el 2019 la duana va ingressar més de 200 milions d'euros. Una xifra que el 2020 havia baixat a uns 150 i que, si continua l'actual tendència, seguirà disminuint quan hagi acabat el 2021.

Informa: Pere Moliné
Locució: Anna Mata

Comparteix: