ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Continuen les reunions per definir el futur de BPA

www.andorradifusio.ad

Continuen les converses per definir el futur de BPA. Divendres es van trobar els treballadors de l´entitat amb el ministre Jordi Cinca i durant les properes hores es preveuen moviments per avançar en la resolució del cas. En especial en referència a l'empresa Pryce Waterhouse Cooper, encarregada d'auditar els actius lícits i il·lícits del banc.

El "New York Times" s´ha fet ressò de la crisi de BPA en un article que compta amb declaracions de Xavier Cornella, president de l´Associació de Bancs d´Andorra. Cornella destaca que a BPA "el nivell de tolerància al risc era més alt que a la resta del sector". Es tracta d´un article en què un dels diaris amb més tirada als Estats Units repassa la cronologia dels fets, des que el passat 10 de març, ara fa un mes, BPA va ser intervinguda.

La llei per reestructurar l´entitat hauria d´entrar en vigor el dia 17. Seria aleshores quan començaria a operar l´Agència per a la Reestructuració i Resolució d´Entitats Bancàries, l´ens que decidirà el futur de BPA. Abans, però, s´hauria d´haver enllestit la separació d´actius de l´entitat, entre els bons dels dolents, és a dir, aquells que provindrien del blanqueig. Una tasca de la qual s´encarrega l´empresa Pryce Waterhouse Cooper.

D´altra banda, els treballadors de l´entitat es van reunir divendres amb el ministre Jordi Cinca. Una trobada durant la qual els representants dels empleats van poder confirmar que s´està treballant en la bona línia i activament per resoldre al més aviat possible el cas BPA. També van tornar a constatar que hi ha institucions interessants que estan disposades a comprar BPA.

Informa: Anna Lladó   Locució: J.A. Sarmiento

Comparteix: