ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Un mínim de quatre companyies concorren al concurs de les línies de bus nacionals

www.andorradifusio.ad

Un mínim de quatre companyies s'han presentat al concurs per a la concessió de les línies del transport nacional de viatgers. La majoria hi concorren en solitari a excepció de la Cooperativa Interurbana, que s'ha aliat amb l'espanyola Alsa.

El termini per presentar les propostes per aconseguir la concessió de les línies nacionals de bus expirava el 21 de gener i aquest divendres s'obriran les pliques.

La Cooperativa Interurbana s'ha aliat amb l'espanyola Alsa mitjançant una unió temporal d'empreses i aspira als tres lots per separat i al lot integrat que permetria que una sola companyia assumís la totalitat del servei per optimitzar recursos.

La resta de companyies hi concorren en solitari. Hispano Andorrana i Andbus també aspiren tant al transport per zones (Sant Julià, Vall del Nord i Vall d'Orient) com a la totalitat del servei, mentre que Autocars Nadal ha presentat només propostes per aconseguir prestar el servei de les línies de bus que van d'Escaldes-Engordany a Sant Julià Lòria (lot 1) i a la Vall d'Orient (lot 2).

El seu responsable denuncia inferioritat de condicions perquè, a diferència d'altres aspirants que sí que disposen d'aquesta informació, no ha pogut tenir accés a les dades reals de passatgers. Viatges Espanya ha decidit no presentar-se al concurs per concentrar-se en el transport escolar. 

Les noves concessions seran per quinze anys, renovables per dos períodes de cinc anys més. Les bases redissenyen les actuals línies amb l'Estació d'Autobusos i la Dama de Gel com a punts neuràlgics de la xarxa.

Les empreses havien de fer constar si aportaran diners per prestar el servei o quants n'hauria de posar el Govern perquè resultés rendible. En la puntuació tindran molt pes les propostes de millora per ampliar horaris, freqüències i trajectes.

Informa: Gerard Gort
Fotografia: Agència ANA
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix: