ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El coronavirus, el cànnabis i els youtubers es colen al ball de l'ossa d'Encamp

www.andorradifusio.ad

Un any més, el ball de l'ossa ha assumit el protagonisme la tarda del dilluns de carnaval a Encamp. Com no podia ser d'altra manera, els dallaires han fet gala del seu particular humor. Els caps de llista de les darreres eleccions comunals, el coronavirus o el cànnabis han estat alguns dels protagonistes de la vetllada.

Com que Encamp és Vila Europea de l'Esport, enguany els dallaires han estat alguns dels millors esportistes de la parròquia, amb modalitats com el waterpolo, el cúrling o el salt d'alçada. Tot sigui per convertir-la en vila olímpica. Algun ha aprofitat per escaquejar-se de la feina i fumar un cigarret de cànnabis, ara que el Govern en vol estudiar l'ús terapèutic. Entre càntics han aparegut sobtadament el coronavirus, un radar mòbil per mirar quin dallaire el feia saltar abans i un polític de Vox per posar estrictes els joves. També han rebut els caps de llista de les darreres eleccions comunals, que s'han endut un regal molt particular cada un.

L'entrada triomfal dels youtubers residents per ajudar-los a segar i un bon berenar de la Fregona han precedit l'aparició de l'ossa, que després d'omplir la panxa ha estat morta per uns caçadors. Tots junts han acabat celebrant la matança, com marca la tradició.

El ball de l'ossa és un dels actes més representatius del carnaval encampadà, en què enguany el comú ha desplegat un dispositiu especial per prevenir possibles aldarulls i el consum desmesurat d'alcohol. Entre dissabte i diumenge s'han imposat una trentena de sancions. "Ahir hi van haver dos baralles que van ser ràpidament resoltes", destacava el conseller de Cultura, David Cruz, tot valorant que "el dispositiu ha funcionat bastant bé. No hi ha hagut gairebé aldarulls".

Aquest dilluns a la nit, el carnaval d'Encamp continua amb música de versions, Fluor Party amb diversos discjòqueis i la confitada.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Anna Romagosa

Comparteix:

3.235.75.174