ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La Covid-19 es dispara a Europa: l'impacte dels no vacunats

www.andorradifusio.ad

Coincidint amb l'arribada del fred, molts països d'Europa estan vivint una escalada de contagis de la Covid-19. Segons els experts, hi ha una clara relació entre l'afectació del virus i el percentatge de vacunació del territori en concret i, per aquest motiu, molts governs així com l'Organització Mundial de la Salut reiteren la necessitat que el màxim de persones rebi el vaccí. 

Viatgem primer al centre d'Europa, on la Covid-19 està impactant amb força amb taxes de vacunació que en alguns casos ronden entre el 60 i el 70%.

Ja hi ha països que han pres mesures dràstiques, com ara tornar a un confinament total. Aquest és el cas d'Àustria, que registra una mitjana de més de 14.000 positius al dia. A partir d'aquest dilluns, la població en general només pot sortir de casa per treballar, estudiar i comprar. 

Arran de l'augment de casos, Alemanya no descarta aplicar la mateixa alternativa. I és que segons l'agència de notícies Reuters, es troba entre els cinc primers països de la llista amb més nombre de contagis diaris, superant els 49.000 al dia.

En les posicions capdavanteres també es troba el Regne Unit i els Països Baixos, on han tingut lloc manifestacions en contra de l'enfortiment de les mesures sanitàries. Un fet que no és aïllat i que s'ha repetit també en altres indrets, com ara Bèlgica, Itàlia i Dinamarca. 

A causa dels percentatges més elevats de vacunació, entre el 80 i el 90%, i la imposició del passaport Covid en alguns punts, com ara a França, la situació sembla que està més controlada si anem cap al sud d'Europa.

Tornant a Andorra, el ministre de Salut ha destacat que la situació hospitalària no empitjora a causa de l'important percentatge de vacunació. Recordem que més de 54.000 persones ja han rebut la pauta completa, xifra que representa el 78,2% de la població més gran de 16 anys.

La campanya avança i aquest dimarts és el segon dia de l'administració generalitzada de terceres dosis. El creixement de contagis, però, ha portat el Govern a reforçar l'ús de la mascareta en alguns espais i a fer obligatori el certificat Covid en esdeveniments de més de 100 persones. 

Informa: Laura Cugat
Grafisme: Alberto Rodríguez

Comparteix: