ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Covid-19 obliga a ajornar els cicles d'FP de farmàcia i turisme del sistema espanyol

www.andorradifusio.ad

La pandèmia del coronavirus ha obligat a ajornar la posada en marxa dels cicles de formació professional de farmàcia i turisme del sistema educatiu espanyol. Els estudis, que ja havien rebut l'aprovació i conformitat dels ministeris d'Educació d'Andorra i Espanya, haurien d'haver començat aquest curs. Ho ha explicat l'ambaixador d'Espanya, Àngel Ros, en la visita al col·legi María Moliner d'Escaldes-Engordany.

L'ambaixador d'Espanya ha visitat les instal·lacions del col·legi María Moliner d'Escaldes Engordany. Una visita que es duu a terme cada inici de curs escolar i que enguany, com era d'esperar, ha estat diferent per la pandèmia de la Covid-19.

Uns 270 alumnes d'infantil i primària del centre han tornat a les aules des de dimecres. Una xifra similar a la del curs passat. Enguany, disposaran de més espai a l'hora del pati quan plogui, ja que s'han enllestit els treballs per cobrir dues zones, una necessitat que s'arrossegava des de fa temps.

L'ambaixador d'Espanya ha destacat la normalitat i la il·lusió que ha predominat en aquest inici de curs.

Per aquest curs escolar el sistema espanyol tenia previst posar en marxa estudis d'FP relacionats amb els sectors farmacèutic i turístic, però la crisi sanitària de la Covid-19 ha obligat a ajornar l'inici dels cicles "perquè implicava obrir nous espais". Àngel Ros ha recordat que aquests estudis van rebre el vistiplau dels ministeris andorrà i espanyol. Ha explicat que plantejaran "si és possible fer-ho el curs vinent".

Després dels alumnes d'infantil i primària, arriba el torn dels de secundària i batxillerat que encetaran un nou curs la setmana que ve. Es trobaran un centre totalment canviat amb circuits i zones delimitades. Tot plegat, per continuar aprenent amb total seguretat.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Xabier Moreira-Arxiu RTVA

Comparteix:

3.226.241.176