La Covid-19 obliga llibreries i floristeries a adaptar-se a un Sant Jordi diferent

www.andorradifusio.ad

Aquest Sant Jordi es preveu diferent per la crisi sanitària, però segueix més viva que mai la tradició de regalar roses i llibres. Una de les principals diferències respecte a anys anteriors és l'increment d'encàrrecs dies abans de la data clau i el gros de lliuraments a domicili. A partir d'aquest dilluns, tant floristeries com llibreries han pogut obrir, però cada negoci s'ha organitzat a la seva manera.

Pel que fa a les roses, les floristeries comencen a preparar-les i deixar-les en aigua. La responsable d'un establiment d'Andorra la Vella, Annabel Gonçalves, estima que es vendran menys de la meitat de roses de l'any passat, sobretot perquè no es fan grans comandes com ara a les escoles.

Una altra diferència és que el gros de roses sol venir de Colòmbia i Equador però enguany només s'han pogut comprar a Holanda. "Tinc més quantitat venuda ara que altres anys, perquè la gent acostumava a venir el mateix dia. Ara sembla que ho fan amb més temps i amb il·lusió"; explica la florista.

Una altra floristeria de la capital està atenent aquests dies més trucades de l'habitual, sobretot per respondre dubtes. Malgrat que tenen obert, recomanen encarregar les flors i venir-les a recollir per evitar aglomeracions, tot i que també en lliuren a domicili.

Pel que fa a les llibreries, La Puça, per exemple, té obert unes hores però no es pot entrar a fullejar els llibres sinó que només es donen els encàrrecs que s'hagin fet.

La tendència enguany sembla que és comprar els llibres d'una forma més pausada, sense tenir tant present la influència de les darreres novetats comercials, la majoria de les quals es poden servir. Oriol Vergés explica que "la campanya s'ha perdut", així que "la idea no és cremar-ho tot en 4 dies sinó tenir continuïtat".

Un altre cas és el de La Llibreria, on sí que es poden consultar les publicacions físicament mentre que l'aforament no superi el 30% de la capacitat.

Pyrénées ha reestructurat una mica l'espai i ha reforçat el personal per poder oferir tots els productes de la diada, ha indicat el director, Ivan Armengod. 

Tot i les limitacions, la sensació és que la il·lusió de celebrar el Sant Jordi es manté i es busquen totes les alternatives per fer-lo possible.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Xabier Moreira

Comparteix:

Els comuns reforcen serveis per afrontar l'augment de la mobilitat interna Les institucions preparen un Sant Jordi virtual