ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

Creix el nombre de famílies portugueses que volen marxar a causa de la crisi del coronavirus

www.andorradifusio.ad

El degoteig de famílies portugueses que es plantegen marxar del país és continu en els darrers mesos, segons assegura el conseller d'aquesta comunitat. La incertesa pel futur a causa de la pandèmia i les ajudes que ofereix el govern d'aquell país als immigrants retornats fa que molts residents lusitans es plantegin el retorn com una opció.

En els darrers tres mesos unes 30 famílies s'han adreçat al conseller de la comunitat portuguesa interessades a fer el camí de retorn cap al seu país d'origen.

Les causes són diverses, tot i que en general són el futur incert a causa de la pandèmia del coronavirus, que ha colpejat moltes famílies, i l'alt preu del cost de la vida, sobretot dels habitatges.

El conseller de la comunitat portuguesa, José Manuel Da Costa, explica que alguns d'ells "estan afectats per una suspensió temporal de contracte laboral i altres han marxat perquè han estat acomiadats".

A més, cal sumar-hi la política d'incentivar el retorn dels immigrants d'un país que des de fa uns anys lluita per evitar la tendència a l'envelliment de la població. El govern de Portugal dona importants ajudes, que poden arribar als 6.500 euros per persona.

A més, si volen crear una empresa, disposen d'exempcions fiscals durant dos anys. El conseller de la comunitat portuguesa creu que el nombre de ciutadans portuguesos que es plantegen tornar al seu país es pot disparar a curt termini.

Votar a les comunals

Un altre dels temes prioritaris per al conseller de la comunitat portuguesa és l'accés dels residents al vot en les eleccions comunals.

És una de les qüestions que vol tractar en les trobades que demanarà amb el cap de govern, Xavier Espot, i els representants dels grups parlamentaris. José Manuel Da Costa participarà l'any vinent en la reunió dels consellers de comunitats portugueses a l'estranger que tindrà lloc a Lisboa.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Fernando Montero

Comparteix:

3.238.147.211