ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El CRES confirma la preocupació ciutadana pel preu dels lloguers i els salaris baixos

www.andorradifusio.ad

El preu dels habitatges i els salaris són les principals preocupacions dels habitants d'Andorra. Així ho reflecteix l'Observatori, l'enquesta semestral del CRES. L'opinió sobre la situació econòmica segueix sent més aviat positiva però no tant com l'any passat.

El CRES ha presentat l'Observatori i destaca el fet que un 41,1% dels enquestats veu com a principal preocupació l'habitatge i un 19,3% els salaris. Es tracta d'un avenç important respecte dels resultats del darrer sondatge on hi havia menys gent que ho veien com a situacions greus. També s'ha de ressaltar que baixa la consideració de la política com un problema. La majoria de la gent segueix considerant la seva situació econòmica com a regular o bona però ha augmentat lleugerament els qui la veuen com a dolenta. El motiu està relacionat, segons el CRES, amb la creixent preocupació per l'habitatge i el cost de la vida. "Tal com és Andorra entenem que allò més important ha estat l'evolució de l'habitatge. El preu de l'habitatge ha fet que la gent també es fixi més (en el salari). És una relació salari-habitatge", detalla el director, Joan Micó.

La majoria dels enquestats segueixen considerant que la situació econòmica del país és regular o bona i només un de cada sis la titlla de dolenta, però aquesta xifra també està pujant lleugerament. Quelcom similar passa amb els qui comparen l'economia del país ara amb el 2018.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Àlex Soldevila

Comparteix: