ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La Creu Roja constata un degoteig constant de famílies amb necessitats i planteja una nova campanya de recollida d'aliments a mitjan novembre

www.andorradifusio.ad

La Creu Roja constata que hi ha un degoteig constant de famílies que necessiten recórrer a la botiga solidària per disposar de productes bàsics, una xifra que cada setmana va creixent i que ja arriba a la setantena. En aquest context de necessitat, l'organització preveu organitzar un gran recapte amb divuit punts de recollida a mitjan novembre.

La complexa situació actual fa que cada vegada siguin més les persones que necessiten acudir a la botiga solidària de Creu Roja. En aquest moment, en són usuàries gairebé una setantena de famílies.

Aquesta xifra es tradueix en més de 170 usuaris, un volum que es preveu que vagi en augment. El perfil de persones que hi acudeixen per adquirir productes de primera necessitat és molt variat.

Tal com ha explicat el director de Creu Roja, Jordi Fernández, són persones amb suspensions del contracte de treball, gent que està de baixa o que busca feina.

En aquest sentit, Fernández ha remarcat que "el que està passant és que tenen ingressos, però són insuficients per garantir el benestar de la seva família".

Fa pocs dies que la botiga solidària es troba en un nou espai a l'avinguda de Santa Coloma d'Andorra la Vella. Perquè aquest servei pugui funcionar, és essencial la tasca de la vintena de voluntaris que s'encarreguen de col·locar els productes i, sobretot, d'escoltar i donar esperances.

Una de les voluntàries, Carmen Hortigüela, ha donat un missatge "d'ànim i molta força". A més ha destacat que a les persones que hi acudeixen els diu que "és una mala època, que tots hem de passar de qualsevol manera, però que canviarà" i els encoratja a "seguir endavant".

Tot i les tones de productes de primera necessitat que es van obtenir en la gran col·lecta dels dies 20 i 21 de juny i les donacions constants de particulars i empreses, en aquests moments falten molts productes, sobretot conserves, llet, cafè, oli, llaunes de plats preparats o productes d'higiene i neteja. La Creu Roja es planteja organitzar una nova campanya a mitjan novembre, en espera del vistiplau del Ministeri de Salut.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala-Arxiu RTVA

Comparteix:

34.239.179.228