ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La Creu Roja coordina una xarxa d'ajuda cap a persones vulnerables davant la crisi del coronavirus

www.andorradifusio.ad

La Creu Roja està coordinant una xarxa de suport per a gent gran i persones vulnerables per proporcionar-los els productes de primera necessitat davant la crisi del coronavirus. Ja ha començat a oferir formacions a voluntaris. Els primers han estat membres de la Comissió de Festes de la Massana.

Els 25 joves de la Comissió de Festes de la Massana, fixant-se en iniciatives similars als països veïns, han decidit organitzar una xarxa de suport destinada a ajudar les persones més vulnerables de la parròquia a comptar amb els aliments, medicaments o altres productes de primera necessitat davant l'emergència sanitària provocada pel coronavirus. Una iniciativa que la Creu Roja està impulsant a escala nacional.

Una de les membres d'aquesta comissió, Carla Moix, realata que, davant aquesta situació excepcional, el seu objectiu és "intentar que puguin tenir la seva vida normal sense haver d'arriscar-se per tal de tenir productes de primera necessitat a casa".

Altra de les membres, Clàudia Masià, afegeix que "ens agradaria que altres grups de joves o gent voluntària del país s'oferís també a donar aquest servei".

Aquestes dos companyes, explica, han donat el seu contacte i quan reben una trucada parlen amb la resta de la comissió per tal que algú pugui anar a brindar aquest servei. 

El projecte l'han difós a través de les xarxes socials i també enganxant cartells a diferents establiments del comú.

Per poder impartir el servei amb seguretat i contribuir a la xarxa d'ajuda que Creu Roja està coordinant, aquest diumenge al matí el director de l'entitat ha ofert als joves un taller de formació i prevenció d’infeccions davant la Covid 19. L'organització també els ofereix suport i orientació.

El director de la Creu Roja Andorra, Jordi Fernàndez, assenyala que "les persones grans són les que tenen més risc, les hem de protegir i intentar que no tinguin contacte perquè tenen un alt percentatge de mortalitat enfront del virus". En relació amb la presència aquest dijous de grups de gent als berenadors considera que "ara no toca fer grans reunions".

A banda de la gent gran, també cal tenir molta precaució amb les persones que pateixen malalties o que tenen un sistema immunològic feble.

Aquest dilluns es faran formacions a les comissions de festes d'Ordino i d'Andorra la Vella. El personal d'Ambulàncies del Pirineu també ofereix aquest servei i han habilitat el número 358 888 per donar resposta.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Xabier Moreira-Vicente Bellot

Comparteix: