ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Creu Roja no té coneixement de les coaccions i agressions a treballadors denunciades per l'USDA

www.andorradifusio.ad

La direcció de Creu Roja Andorrana lamenta el comunicat de l'USDA amb la denúncia de tres dels seus treballadors i hauria preferit que el sindicat, abans de parlar amb la premsa, contrastés la informació amb l'ONG. Pel que fa a les agressions, el director de Creu Roja, Jordi Fernández, afirma no tenir-ne constància.

L'USdA denunciava dilluns que l'actual adjunt de la Creu Roja va ser destituït anteriorment com a cap de servei de transport per assetjament i persecució als treballadors, i que fins i tot en va agredir dos.

Creu Roja Andorrana afirma que no hauria deixat passar una situació de violència entre treballadors i que hauria denunciat els fets a la Policia.

El director de l'entitat, Jordi Fernández, afirma que no tenir constància "de ningú que hagi agredit a ningú". "Animaria qualsevol persona de qualsevol empresa i més de Creu Roja que, si algú l'ha agredit, posi una denuncia i si fa falta jo mateix l'acompanyaré a fer-la. Això és molt greu".

L'ONG compta amb 245 treballadors, 25 dels quals són remunerats i tres, des del juliol de 2019, estan pendents de signar els seus contractes, un procés que ja és en mans d'advocats.

Segons l'USDA, els treballadors denunciaven situacions de coaccions dels comandaments. També es denunciaven contractacions directes de serveis a proveïdors.

La direcció de la Creu Roja Andorrana recorda que no estan obligats a passar per aquests procediments. Fernández afegeix que "la persona que ha fet aquestes declaracions, si és que porta molts anys a l'entitat, segurament no la coneix bé. Insisteixo, ni les contractacions de personal, ni de proveïdors, ni de serveis no s'han de fer per edicte".

Fa 30 anys que es fa una auditoria externa. Fernández aclareix que els contractes de treball no poden contenir irregularitats, ja que són els advocats els qui redacten aquests documents.

Des de Creu Roja es lamenta que l'USDA no hagi parlat amb ells del que qualifiquen de malentès i hagin anat a la premsa.

Jordi Fernández lamenta tancar un any 2019 molt positiu per l'entitat amb unes informacions que malmeten greument la seva imatge.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Anna Romagosa

Comparteix:

18.232.38.214