La Creu Roja posa en marxa el programa Sempre Acompanyats per acabar amb la soledat no volguda

www.andorradifusio.ad

La soledat no volguda és una situació que pateixen en silenci moltes persones, sobretot a partir de certes edats. Per això, la Creu Roja ha engegat un servei d'acompanyament i busca voluntaris.

Amb el programa de teleassistència, que atén 470 usuaris, Creu Roja s'ha adonat que hi ha ciutadans en situació de solitud extrema. Sempre Acompanyats és una iniciativa pensada precisament per a aquests casos de soledat no volguda. La missió dels voluntaris serà, a més de fer companyia, que la persona surti de casa. "Tant li pot llegir un llibre com la pot acompanyar a fer una gestió. O que l'ajudi perquè no hi hagi un obstacle imaginari o físic per sortir de casa, per exemple", explica el director de l'ens, Jordi Fernández.

El programa prioritza la bona entesa entre usuari i voluntari perquè el primer es torni a connectar a la societat i "sobretot que els dos tinguin una bona sensació; és un programa d'acompanyament afectiu i les dues persones s'han de trobar a gust", insisteix la coordinadora, Carine Leclerc.

Per dur a terme aquest projecte, Creu Roja necessita més voluntaris. L'objectiu és arribar a tenir una base de 100 persones. Tots rebran formació per fer l'acompanyament i "al final només hauran de fer un dia a la setmana o cada quinze dies (segons) quina disponibilitat tinguin, i segur que aquell temps d'aquella persona serà molt apreciada per la persona receptora d'aquest temps".

La soledat afecta sobretot la gent gran que ja no està activa al mercat laboral. A tall d'exemple, hi ha 11.300 ciutadans majors de 65 anys, i de més de 85 anys, 1.300 segons dades facilitades per l'executiu.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Arxiu/Desirée Sala

Comparteix:

Rossell valora la creació d'una unitat de manteniment de l'ordre a demanda de la policia Actua Innovació suma l'anàlisi i visualització de dades de CARTO al projecte que estudia el comportament dels turistes