La Creu Roja reactiva les sortides del programa "Sempre acompanyats" amb setze padrins

www.andorradifusio.ad

La Creu Roja ha reactivat les sortides del programa "Sempre acompanyats", dedicat a la gent gran. 16 padrins es beneficien d'aquests acompanyaments amb un voluntari per conversar, anar al metge, fer alguna compra, o, com en el cas de la Teresina, tornar a sortir al carrer després d'un mes de confinament.

A les 11 del matí la Teresina Lanao surt puntual de casa. L'espera la Maria José Fernandes, voluntària del programa "Sempre acompanyats" de la Creu Roja. És el primer dia que comparteixen passejada. Lanao agraeix l'ajuda per anar a comprar o donar una volta i Fernandes els coneixements i experiència que li transmet. "És molt gratificant", assegura.

La coordinadora, Carina Leclerc, explica que hi ha setze persones apuntades al programa, que estan molt contentes perquè es reactiva ara.

Com molts padrins i padrines, la Teresina ha hagut d'esperar un mes per tornar a estirar les cames. Durant aquest temps, el programa de la Creu Roja s'ha mantingut actiu des de la distància.

"Pensava que no ho agafaria tan bé tants dies a casa", reconeix Lanao. Des del programa els han trucat diverses vegades a la setmana.

En l'actualitat 16 persones es beneficien dels acompanyaments per part d'un voluntari. El programa encetat ara fa uns mesos per la Creu Roja està obert a nous usuaris i voluntaris que en vulguin formar part.

Informa: Joan López
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

Salut anirà reprenent progressivament serveis mèdics i assistencials no urgents La CEA valora positivament la primera fase de desconfinament