ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Creu Roja triplica els voluntaris pel coronavirus

www.andorradifusio.ad

Els voluntaris de la Creu Roja incrementen l'activitat per ajudar aquells que ho necessiten durant els dies de confinament. La xifra s'ha triplicat des que va començar la crisi de la Covid-19. Una de les activitats és el repartiment d'aliments i medicaments a domicili.

La xifra de voluntaris a l'inici de la crisi del coronavirus era de 239 i ara ja supera les 700 persones. La Creu Roja s'està encarregant de coordinar-los i n'ha mobilitzat gairebé 150.

Una de les tasques que més fan aquestes setmanes és distribuir aliments i medicaments a les llars amb dificultats per poder sortir a comprar o fer-ho per internet. Així ho explica un dels voluntaris, Pablo Santos, qui afegeix que "amb el que està passant la gent es posa en contacte amb nosaltres o nosaltres amb ells".

L'ONG rep la petició i ells mateixos s'encarreguen de fer la compra als supermercats o a les farmàcies i portar les comandes directament a casa, sempre seguint les pautes dels protocols d'actuació.

Santos indica que, a més de fer ús de mascaretes i guants, "no barregem els grups de voluntaris" amb l'objectiu d'evitar els contagis.

En dues setmanes els voluntaris han ajudat a més de 150 domicilis i les assistències per telèfon superen les 400. Des de la direcció de la Creu Roja afirmen que també estan en contacte permanent amb prop de 130 llars de risc per saber que no pateixin cap mena de problema.

Informa: Sergi Expósito
Imatges: Txema Galilea

 

Comparteix:

52.3.228.47