ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Crítiques des del PS d'Encamp a Andorra Turisme per la campanya del Pas de la Casa

www.andorradifusio.ad

Del tall de carretera al Pas de la Casa i de la repercussió que té se n'ha parlat també al consell de comú d'Encamp d'aquest dijous.

Tot i que els consellers del PS a l'oposició al consell comunal valoren molt positivament les mesures de l'executiu al Pas de la Casa, consideren que Andorra Turisme només es recorda de la vila encampadana quan és massa tard. "Llàstima que una societat com Andorra Turisme, a la qual tots els comuns hi aportem la mateixa quantitat de diners, se'n recordin del Pas quan hi ha situacions excepcionals, per promocionar justament el consum intern de casa nostra", lamenta el conseller del PS Joan Albert Sans.

Des de l'oposició dels consellers liberals, Jordi Troguet afirma que el cap de Govern en funcions, Antoni Martí, s'hauria de dirigir directament al president de la República Francesa i el cònsol, Jordi Torres, al prefecte corresponent. Pel que fa al comerç, afirma que només cal mirar les xifres de Gasopas. Assegura que "abans potser eren 20.000 litres diaris" i que ara "deuen 100 o 200 litres diaris". "La diferència és bestial, però és el que hi ha", diu resignat.

El comú revisarà l'activitat de l'any passat per concedir les subvencions

Jordi Torres afirmava que s'haurà de filar prim a l'hora de donar les ajudes que també es podrien preveure per als comerços de la vila d'Encamp, perquè durant aquesta època de l'any al Pas no tot està obert. "Potser haurem d'anar a veure l'any passat quins eren els comerços que hi havia oberts per poder-los donar aquest tipus de subvencions. No tota l'activitat comercial del Pas de la Casa en aquests moments estaria a ple rendiment. Sabem d'hotels que estaven tancats, restaurants que estaven tancats, allotjaments turístics també...", adverteix el cònsol major.

En la sessió de consell de comú s'ha aprovat per unanimitat un manual de funcionament que serà una eina que permetrà la professionalització del personal de la casa comuna. També permetrà facilitar l'entrada a la plantilla del comú de molt personal eventual. Actualment estan en aquesta situació unes 50 persones de les 290 que hi treballen, però la mesura n'afectaria més immediatament una vintena.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Ruben Calvo

Comparteix: