ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El CSJ demana una dotzena d'efectius més i insisteix en els canvis lesgislatius per combatre les recusacions

www.andorradifusio.ad

El Consell Superior de la Justícia (CSJ) considera que cal una dotzena més d'efectius per cobrir les necessitats actuals. Així ho ha fet saber al ministre i al cap de Govern en una reunió en la qual també es va plantejar la necessitat de canvis legislatius per millorar el funcionament de la justícia. Entre altres qüestions per fer front a les recusacions de batlles.

Enric Casadevall ja ha fet arribar a l'executiu el dossier amb les necessitats que el Consell Superior de la Justícia considera que cal a dia d'avui. Per exemple, més recursos humans. Una dotzena d'efectius, entre ells dos batlles.

També proposa canvis a la llei per agilitar la feina i perquè les recusacions no paralitzin els processos, com ha passat amb BPA. Casadevall demana "que la llei ens permeti tenir batlles i magistrats, potser no a ple temps, però sí substituts o suplents" dels quals disposar en cas de recusacions "perquè sinó arribarà un moment en què no podrem jutjar".

L'executiu ha pres nota. El ministre Josep Maria Rossell ha dit que s'estudiarà impulsar les modificacions d'una llei que té força anys i també incloure en el pressupost una partida per a la demanda de personal.

Les valoracions de Casadevall i Rossell han arribat en l'acte de la renovació de dues batlles, Laura Rodríguez i Sònia Tumi.

El president del Consell Superior de la Justícia ha indicat que davant la represa del judici de BPA, que es preveu per al 16 de setembre, es tornarà a llogar la sala d'actes de Prada Casadet, que haurà d'estar operativa per a la macrocausa fins que entri en funcionament la nova seu de la justícia.

Informa: David Domingo
Imatges: Vicente Bellot

Comparteix:

35.172.195.82