ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El CSJ manté el fiscal general en el primer judici de BPA

www.andorradifusio.ad

El Consell Superior de la Justícia ha mantingut el fiscal general Alfons Alberca en la causa primera de BPA. L'òrgan ha decidit rebutjar la recusació demanada per Josep Anton Silvestre. L'advocat argumenta que el fiscal manté una relació de parentiu polític amb un alt càrrec del Govern i això podria fer que no fos prou objectiu.

Josep Anton Silvestre, que defensa uns quants processats en la causa primera de BPA, va demanar la recusació del fiscal general, Alfons Alberca, perquè és cunyat de la secretària general del Govern.

Segons assegurava, això podria no garantir la seva imparcialitat ja que l'executiu està present en la causa. Doncs bé, el Consell Superior de la Justícia ha rebutjat la petició i l'ha qualificat d'extemporània.

Ho argumenta dient que s'hauria d'haver presentat molt abans. En l'aute també recorda anteriors resolucions judicials del Tribunal Superior en què considerava que Silvestre havia presentat recusacions de magistrats i la del fiscal amb la intenció de bloquejar la justícia.

El lletrat ha assegurat que estudiarà, conjuntament, amb els seus cllents de la causa primera de BPA, si aquesta decisió es pot recórrer i ha afegit que explicaran públicament les accions que volen emprendre.

Informa: Pere Moliné

 

 

Comparteix:

3.231.220.225