ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

Cues i poca distància a l'entrada compartida de l'escola andorrana i espanyola a Escaldes-Engordany

www.andorradifusio.ad

Aquest dimecres ha començat el curs escolar i en alguns centres s'han produït cues en l'entrada i poca distància. En el cas d'Escaldes-Engordany l'espai és reduït i l'entrada es comparteix amb l'escola andorrana, tot i que s'ha mirat de fer una entrada esglaonada utilitzant més d'una porta. El sentiment general entre els pares és de seguretat.

"Ens ho prenem amb tranquil·litat i amb moltes ganes de tornar a l'escola. Amb mascareta, higiene i distància crec que anirem bé", ha manifestat un pare en arribar a l'escola. Aquest ha estat el sentiment general a l'avinguda Fiter i Rossell on s'ajunten els pares i els nens de l'escola andorrana i del col·legi María Moliner de l'espanyola.

"Jo soc optimista i penso que les classes presencials les necessitaven. Estic molt contenta que puguin venir el primer dia i les mesures de seguretat són adequades", deia una de les mares destacant que "tots els que estan aquí s'han fet les proves i l'inici pinta bé". Un altre pare es mostrava "bastant tranquil comparat amb el moment del tancament, quan hi va haver més falta d'informació. Ara, en canvi, hem rebut bastantes indicacions de com seria la reobertura, com han de venir els nens i com ens hem d'organitzar per a les entrades".

Fa sis mesos es va haver d'afrontar una nova realitat i poc a poc s'han fet passes per tornar a la normalitat. La d'aquest dimecres és una de les més importants.

La pregunta és si la situació està controlada o bé hi ha un excés de confiança. No tothom ho veu igual. "No és una crítica a l'escola, sinó a la societat, als pares. N'hi havia molts amb la mascareta per sota el nas, no es guardaven distàncies...Vull ser positiu i imaginar-me que en els propers dies es vagi rectificant, però el que he vist avui no m'ha agradat gens", ha lamentat un pare.

Un cop a dins del centre tot semblava està més clar amb control de temperatura i distàncies respectades, una comissió de la Covid-19 i espais d'aïllament.

El director del col·legi María Moliner Escaldes-Engordany, Javier Alfaya, ha destacat com "la presència dels alumnes als centres és fonamental perquè no sabem l'impacte que pot tenir en els nens, no només educatiu sinó emocional i social, el fet de no assistir a l'escola".

Aquest dimecres han arrencat els cursos d'infantil i primària a l'escola espanyola i dilluns ho faran els alumnes de secundària.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Albert Refart

 

Comparteix:

3.238.107.166