ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

DA vol un acord abans del 2 de maig i negociarà sense condicions prèvies

www.andorradifusio.ad

Demòcrates aspira a tenir tancat abans del 2 de maig un acord que garanteixi l'estabilitat per a la legislatura. És en aquella data quan es formarà el nou Consell General, amb l'elecció de sindicatura i el jurament dels nous consellers.

El guanyador de les eleccions, Xavier Espot, iniciarà una ronda de contactes amb les forces que han aconseguit representació, arrencant amb els socialdemòcrates i els liberals. I ho farà, ha explicat el president del partit, Eric Jover, partint d'un "full en blanc". Demòcrates, que ha celebrat executiva amb la incorporació dels consellers electes en els comicis del 7 d'abril, no exclou que hi hagi una sindicatura compartida per apuntalar el possible acord al que es pugui arribar per formar majoria absoluta. 

Jover també ha indicat que de les fórmules possibles per trobar un acord ara mateix Demòcrates no en té cap de preferida, i que en aquesta primera ronda de contactes també es vol escoltar quin és el posicionament de les altres forces. Considera lícit que el Partit Socialdemòcrata vulgui presentar candidatura a cap de Govern.

A l'executiva també ha valorat els resultats de les eleccions. Jover ha assegurat que és una victòria molt a prop de la majoria absoluta. I que tot i el desgast de l'acció de Govern i l'entesa entre socialdemòcrates i liberals a les llistes territorials, per tercer cop Demòcrates ha guanyat unes eleccions.

Informa: David Domingo
Imatges: Rubén Calvo

Comparteix:

3.214.184.124