ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Darrera reunió del Govern Martí amb la UE per l'acord d'associació

www.andorradifusio.ad

El manteniment del sistema de quotes o la lliure circulació de serveis i capitals. Són dos dels aspectes que, de ben segur, tractarà el cap de Govern amb el president de la Comissió Europea a Brussel·les. Serà l'última trobada d'Antoni Martí per negociar l'acord d'associació. A partir d'aquí haurà de prendre el relleu el nou executiu que sorgeixi de les eleccions generals.

Brussel·les acull aquest dijous la trobada d'una delegació d'Andorra, encapçalada pel cap de Govern i la ministra d'Exteriors, amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

Serà l'última reunió per negociar l'acord d'associació amb la Unió Europea d'Antoni Martí com a cap de Govern, després de 4 anys de converses, que es van iniciar el 2015.

Un cop assolit el compromís sobre la lliure circulació de mercaderies, amb la moratòria de 30 anys pel tabac per donar temps a la reconversió del sector, hi ha altres assumptes cabdals per a Andorra al damunt de la taula. Per exemple, la lliure circulació de serveis i capitals i, sobretot, la lliure circulació de persones. Un aspecte, aquest últim, de vital importància per al Principat ateses les seves reduïdes dimensions i demografia. Per això, el Govern defensarà a Brussel·les la necessitat de mantenir el sistema de quotes de treballadors. 

Informa: Jordi Cama
Imatge: Albert Refart

Comparteix:

3.219.167.194