ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

David Claverol es lliura a la policia per les irregularitats comptables a la Fundació Tutelar

www.andorradifusio.ad

L'expresident de la Fundació Privada Tutelar s'ha lliurat a la policia aquest dilluns i aquest dimarts a la tarda ha passat a disposició judicial. David Claverol portava mesos fora d'Andorra arran de la denúncia per irregularitats comptables del mes d'agost.

Claverol ha passat aquest dimarts a la tarda a disposició judicial per respondre per l'apropiació de prop de 23.000 euros de l'entitat. Es tractava de reintegraments sense justificació que van fer saltar les alarmes i que s'interposés una denúncia a la fiscalia.

El primer reintegrament era del 31 de maig, quan encara era secretari del patronat de la fundació. A final de juliol va ser quan Claverol va fer reintegraments de comptes de la fundació que no eren els ordinaris. També va cobrar una factura emesa al seu nom teòricament com a compensació per les hores de dedicació a l'entitat, una circumstància que mai s'havia produït en la història d'un organisme sense ànim de lucre.

Claverol va retornar els diners uns dies després i la fundació va recuperar la normalitat econòmica, mentre la via penal continuava oberta. Però Claverol no va presentar-se per respondre sobre aquesta qüestió i es va decretar una ordre de recerca i captura. Ara, mesos després, ha decidit tornar al país i lliurar-se.

En el moment en què es van detectar les irregularitats, Claverol va ser destituït de manera fulminant. Josep Rodríguez el va substituir en el càrrec. El Govern ha descartat fer declaracions ja que el cas està en mans de la justícia.

Informa: J. Romero-Y. Canedo-S.Cano

Comparteix:

3.236.74.69