ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La decisió d'incloure les Festes de l'os del Pirineu com a patrimoni cultural de la Unesco, aquest dimarts

www.andorradifusio.ad

Aquest dimarts a la tarda se sabrà si les Festes de l'os del Pirineu s'inscriuen a la llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la Unesco. L'informe avaluador palesa la voluntat d'incloure-hi la candidatura. Una decisió que haurà de ratificar el 17è Comitè intergovernamental que es reuneix aquesta setmana a la capital del Marroc.

La candidatura transnacional que integra el ball de l'ossa d'Encamp, l'última ossa d'Ordino i les festes de tres localitats de l'Alt Vallespir compleix els requisits d'inscripció a la llista del patrimoni cultural immaterial. Així ho demostra el document examinador de totes les candidatures inscrites, més de quaranta. Alhora, encoratja Andorra i França a planificar i aplicar més mesures conjuntes per preservar aquestes representacions populars.

Aquesta és la darrera de les fases d'un procés d'inscripció que va començar el març de l'any passat amb el lliurament de l'expedient a París i el posterior termini d'avaluació que va acabar el maig d'enguany. 

La candidatura vol contribuir a prendre consciència de la diversitat cultural a través d'unes representacions, que experts de la cultura popular vinculen amb l'època d'hibernació de l'animal.

Informa: Redacció
Imatge: Arxiu RTVA

Comparteix: