ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La decisió sobre la mobilitat amb Catalunya es prendrà aquest divendres i es buscarà que sigui consensuada i a llarg termini

www.andorradifusio.ad

La Generalitat decidirà aquest divendres si permet la mobilitat dels residents andorrans a tota Catalunya o manté l'assimilació únicament a l'Alt Urgell, com estipula el confinament comarcal que entra en vigor a la matinada.

És la conclusió que se n'ha extret d'una reunió que hi ha hagut aquest dijous a la tarda entre el Govern i la Generalitat, per detallar una posició conjunta, que també inclogui el govern espanyol. L'objectiu de tot plegat és evitar discrepàncies entre executius i posar sobre la taula una decisió que perduri en el temps.

Mentrestant, el Cap de Govern ha demanat prudència a la població. Ha apuntat que fins que la Generalitat no faci pública la seva decisió final, els residents haurien d'evitar, en la mesura del possible, sortir més enllà de l'Alt Urgell. Malgrat això, ha deixat clar que si algú té la imperiosa necessitat de baixar, ho pot fer justificant una raó de pes.

Amb tot, Espot ha reconegut que aquest divendres al matí encara hi haurà reunions bilaterals amb la Generalitat per perfilar una decisió que deixi enrere la situació d'indefinició que ha imperat fins ara.

Informa: Òscar Serrano

Comparteix:

35.175.212.130