ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Es demanaran PCR en origen als turistes a partir de quatre dies d'estada, excepte als provinents de països veïns

www.andorradifusio.ad

La ministra de Turisme, Verònica Canals, ha avançat a La Rèplica d'ATV que aquest hivern es demanaran proves PCR o TMA negatives en origen als tots aquells turistes que es quedin a Andorra més de 4 dies, excepte els provinents de França, Espanya i Portugal, que són països amb conveni sanitari.

Aquestes mesures aniran evolucionant segons la situació sanitària i l'evolució de la pandèmia a cada territori. "El turisme representa un 50% del PIB i cal buscar el millor equilibri. Cada decisió s'ha de valorar molt", ha manifestat la titular de Turisme.

La ministra ha explicat que es treballa en un relat per a la campanya d'hivern que posi el focus en explicar les xifres de contagis al país, derivades de la gran quantitat de proves que s'estan fent per detectar el Sars-CoV-2.  El cribratge setmanal al 40% de la població i al 100% dels treballadors vinculats al món de la neu han de ser la garantia per atraure visitants. L'objectiu és garantir el bon estat de salut dels professionals i donar seguretat al turista.

De fet, natura i seguretat sanitària seran els pilars d'una campanya que "estarà orientada a tots els mercats amb un degoteig d'accions que s'aniran llançant a mesura que la mobilitat torni a ser més fluida entre països".

Agències de viatges i estacions d'esquí treballen en una assegurança que garanteixi la repatriació dels turistes i el retorn dels diners en cas de pèrdua de forfets o classes d'esquí.

Respecte l'Andorra Shopping Festival -que es va decidir suspendre- Canals ha remarcat que "era molt ambiciós, estructurat en 4 setmanes i amb molts espectacles al carrer". En lloc d'un esdeveniment deslluït, ha afegit, han volgut "racionalitzar i dedicar part de la inversió a les campanyes d'hivern".

La ministra ha remarcat la importància de buscar com reconvertir-se en aquesta crisi sanitària. "Ens hem d'adaptar i no abaixar els braços per donar contingut al projecte turístic". Reconeix que "anul·lar l'Andorra Mountain Music va ser un gerro d'aigua freda" però assegura que el projecte es manté per a l'any vinent. També el Cirque du Soleil, que continua "en el full de ruta amb un format renovat".

Canals també s'ha referit al Tour, que aquesta setmana ha anunciat la seva aterrada a Andorra durant tres dies en l'edició 2021. "No només és bicicleta, farem projectes amb Cultura i Educació" més enllà de la prova esportiva, ha avançat destacant que ha suposat "una molt bona notícia perquè és molt difícil aconseguir el dia de descans". "191 països emeten la competició", ha recordat remarcant que el Tour ja significarà d'entrada 5.000 pernoctacions.

Quant a la taxa turística, "la Covid no serà una excusa per no impulsar-la". Ha dit que es destinarà "a ajudar el sector" i serà "un eix cabdal que ens permetrà reinventar-nos en polítiques de formació i oferta".

Finalment, ha defensat que el Poblet de Nadal d'Andorra la Vella es mantingui com a iniciativa "per crear il·lusió" i ha garantit que es treballa "en totes les mesures sanitàries i aforaments perquè no sigui un perill".

Entrevista completa a la ministra de Turisme, Verònica Canals, a La Rèplica:

Informa: Laura Massegú - Yasmina Canedo - Cesc Sanjuan

 

 

 

Comparteix:

18.234.247.75