ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Demanen 4 anys de presó per a tres acusats de blanquejar més de 500.000 euros del tràfic de drogues

www.andorradifusio.ad

La fiscalia demana 4 anys de presó per a tres espanyols acusats de blanquejar més de mig milió d'euros procedents del tràfic de drogues. La defensa creu que no està provat i en reclamarà l'absolució.

Els fets es remunten al 2005 quan un empresari català del transport va ser condemnat a Espanya per pertànyer a una xarxa de tràfic de drogues a qui se li havien comissat més de 450 quilos de cocaïna de Veneçuela.

L'home va decidir traspassar els diners que tenia a Andorra als dos fills i un amic. Es van fer diversos moviments bancaris per un valor aproximat de 530.000 euros en diversos comptes.

La fiscalia considera culpables els dos fills i l'amic del condemnat per blanqueig de diners i demana per ells 4 anys de presó i una multa d'1 milió per a cada un.

Els dos fills diuen que el seu pare els va assegurar que els fons no provenien del narcotràfic sinó del frau fiscal i que, a més, es pretenien amagar a un familiar que estava immers en una separació conjugal conflictiva.

L'altre processat afirma que no sabia res de l'origen dels fons i que va acceptar ser titular d'un dels comptes per amistat. La defensa, per tant, en demana l'absolució.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: