ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La demostració de xollar ovelles i l'exposició d'eines antigues, les activitats amb més afluència a la Fira del Bestiar d'Ordino

www.andorradifusio.ad

La demostració de xollar ovelles ha estat una de les activitats que més interès ha provocat entre els assistents. Fins a l'Era de Casa Rossell també s'hi han apropat famílies per assistir a l'exposició d'eines de cases pairals de la parròquia.

El concurs i la subhasta competència de Govern s'han sumat a les activitats que ha organitzat Ordino per posar en valor el patrimoni agropecuari del país, una d'aquestes i que més ha cridat l'atenció del dia ha estat la xollada d'ovelles que s'ha fet a les tarimes instal·lades al bell mig de la fira.

Aquesta fira representa el poble i l'activitat que fins a l'arribada del turisme va ser la base de l'economia de subsistència. A l'Era dels Rossell es pot veure una àmplia exposició d'utensilis que servien per feinejar al camp i tenir cura dels animals. La Joana Armengol Adellach, una de les assistents, recorda com "abans l'exercici era remenar herba, cavar i carregar els carros".

La distinció Reserva de la Biosfera ha impulsat el comú a fer aquesta fira i abans de l'estiu posarà la ruta Riberamunt, que seguirà el Camí Ral amb l'objectiu de "potenciar els pobles d'Ordino fins al Serrat i que es puguin fer visites amb el bus parroquial", ha assenyalat el cònsol major, Josep Àngel Mortés.

Sis explotacions ramaderes de la parròquia i deu de nacionals estan representades en una fira que també dona l'oportunitat de descobrir productes derivats de l'activitat a les diferents parades agroalimentàries.

El Nord de Casa Cametes, guanyador del concurs de mascles

El Nord de Casa Cametes ha estat el gran guanyador del concurs de mascles que s'ha fet a Ordino. Es premia la seva bona qualitat de transmissió genètica tant pel que fa a la perpetuació de l'espècie de raça bruna com a les propietats de la carn que en resulta.

En breu han de sortir les ajudes per fer la transició a les certificacions ECO i no es descarta fer la reflexió en el si de la Carn de Qualitat d'Andorra. "Ho hem d'estudiar des de ramaders d'Andorra i les explotacions ramaderes del país", ha assegurat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arnau Teixidó

Comparteix: