ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les denúncies per phishing suplantant MoraBanc superen la vintena

www.andorradifusio.ad

Les denúncies per phishing suplantant MoraBanc ja superen la vintena. Els perjudicis econòmics podrien ser d'uns 100.000 euros. L'entitat bancària segueix alertant de l'existència de missatges SMS falsos que pretenen confondre els clients per poder-los defraudar.

Continua l'onada d'intents de phishing suplantant MoraBanc que va començar la setmana passada. S'han constatat 20 denúncies, tot i que segurament n'hi haurà més. Una situació que preocupa l'entitat financera i que ha fet que segueixi alertant, tant a les xarxes socials com als mitjans de comunicació, d'aquest frau. Per ara, la xifra seria d'uns 100.000 euros. Es constata que la societat ha d'estar més preparada per conviure amb situacions com aquesta.

El frau consisteix en un SMS que s'envia fent-se passar pel banc en què es demana que es cliqui un enllaç. També que es donin una sèrie de dades confidencials. Si es fa una persona que parla en un català correcte truca a l'afectat fent-se passar per gestor bancari i demana una sèrie de transferències econòmiques. Els càrrecs són fraudulents.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: