ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els dermatòlegs detecten caiguda dels cabells i erupcions cutànies pel confinament

www.andorradifusio.ad

Caiguda dels cabells i erupcions cutànies a conseqüència de l'angoixa pel confinament. Aquestes són dues de les patologies detectades pels dermatòlegs després de reobrir les consultes.

Dos mesos de confinament passen factura i les físiques són evidents en alguns casos. Els dermatòlegs són uns professionals que fins a aquesta setmana no han pogut tenir en actiu les consultes.

La pell i el cabell se'n ressenten després de tants dies sense poder sortir de casa. El doctor Francesc López explica que el que més han detectat són "caigudes de cabell i erupcions facials" perquè "no els ha tocat el sol" o per l'angoixa que han patit.

Aquests professionals de la salut han col·laborat també amb els metges referents en casos de la Covid-19, sobretot amb gent gran que s'ha vist afectada. En el cas del doctor López, ha participat en sis casos que tractava per telèfon i amb fotografies.

En aquesta clínica, afectada també per una suspensió temporal del contracte de treball, han pogut recuperar de moment tres dels vuit treballadors. Esperen anar incorporant cada quinze dies un assalariat més i completar tot l'equip a mitjan juliol.

Pel que fa a les consultes d'estètica, s'ajornen per a més endavant. Segons el doctor López, els ciutadans entenen què aquesta tornada ha de ser gradual.

L'aigua i el sabó s'han de fer servir per rentar-se les mans, però no s'ha d'abusar del gel hidroalcohòlic, cal reservar-lo només per fora de casa. A la nit és molt adequat utilitzar crema hidratant.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Desirée Sala

Comparteix:

3.235.85.115