ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Desapareix l’article sobre Andorra del corresponsal de El País a París

www.andorradifusio.ad

El darrer article del corresponsal del diari "El País" a París, Miguel Mora, que parlava sobre Andorra, no ha agradat gens. Després de rebre un allau de crítiques al mateix mitjà i a les xarxes socials, l'entrada "Andorra ¿modelo para armar?" ha desaparegut d'internet, però encara es pot trobar en alguns casos a la memòria cau del cercador Google a través de la gent que ha compartit la còpia de l'enllaç a les xarxes socials.

L'autor qualificava el Principat, entre altres coses, de "malson evasor i consumista obscè" o d'estat de "ciutadans beats i caritatius" però que no paguen impostos. També criticava durament la figura del copríncep episcopal. De fet, comparava Andorra amb el Vaticà i amb un estat de fireta on "tot pertany a cinc o sis famílies de banquers, contrabandistes de tabac i/o venedors d'andròmines i perfums' que formen una "societat de classes" on "els immigrants són explotats a consciència i molts són pagats en negre, encara que abonen un 5,5% de seguretat social". Així mateix deia que no hi ha ni Estat del benestar, ni protecció per desocupació ni copagament sanitari.

Tot plegat ha generat polèmica a internet i, per bé que l'article ha corregut com la pólvora, les crítiques també. Diversos internautes del Principat han rebatut els arguments de l'autor, li exigeixen una rectificació i que demani perdó públicament. A hores d'ara és impossible trobar l'article a l'enllaç original, ni tan sols en la memòria cau. Això sí, abans que desaparegués de la xarxa molts usuaris n'han fet còpies, que encara circulen per Facebook o per correu electrònic.

L'article encara es pot trobar en aquest enllaç de la memòria cau de Google.

Cap a les 21h, el corresponsal de El País, Miguel Mora, va demanar disculpes per l'article a través del seu compte personal a Twitter @mikelemora, on va escriure: "Explicació sobre el post d'Andorra: vaig decidir treure'l en veure la reacció irada dels primers lectors. La idea era fer una peça satírica, però vista la indignació vaig pensar que no tenia sentit insistir. Demano sinceres disculpes als qui s'hagin sentit ofesos".

Informa: Rubén Carcellé

Comparteix:

3.236.97.49