ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El descens del consum intern fa trontollar el comerç de proximitat d'Ordino

www.andorradifusio.ad

El petit comerç havia aconseguit fins ara reduir l'impacte de la crisi gràcies al client de proximitat. Però la situació està canviant. A Ordino comerciants i restauradors perceben un alarmant descens de la facturació.

Comerç tradicional, restaurants i bars, dirigits principalment al consum intern, era fins ara el sector menys colpejat per la crisi. Jugava a favor seu que no depenen tant del turisme i gràcies al client pròxim resolien, amb més o menys encert, la situació. Però en aquesta segona onada de la pandèmia ja han començat a notar que la clientela habitual comença a davallar.

"La gent o estalvia o no té la mateixa capacitat econòmica. Ho comencem a notar ara, fins ara no s'havia notat tant", assegura Jordi Núñez, de l'Associació de Comerciants i Hotelers d'Ordino. La parròquia és un exemple extrapolable a altres zones del país. Si tot continua igual, alguns tancaran. Les seves esperances de sobreviure depenen de les ajudes.

Tampoc confien gaire en la possibilitat que es flexibilitzi el confinament als països veïns i torni el turisme. "És una situació que ens causa gran incertesa, perquè les notícies que rebem no són gaire bones de moment", lamenta Núñez.

La situació és greu i molt preocupant, segons l'associació comercial de la parròquia. Tot i això, fins ara han pogut sobreviure i destaquen la col·laboració que sempre han trobat per part del comú en les seves demandes.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Nil Forcada

Comparteix:

54.208.73.179