ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Desinterès i crítiques per la situació política

www.andorradifusio.ad

L´enquesta d´opinió política que ha realitzat el Centre de Recerca i Estudis Sociològics també inidica que a més de la meitat dels andorrans la política els interessa ben poc o gens, xifra que pràcticament arriba al 70% en el cas dels no andorrans. 

Entre els nacionals, la majoria qualifica la situació política de regular, tot i que fins a un terç la considera dolenta o molt dolenta. Només la qualifica com a bona o molt bona una minoria dels enquestats.

Pel que fa a les institucions, més de la meitat dels andorrans, a més, està poc o gens satisfet amb el funcionament de la democràcia al país. Entre els no andorrans, aquest percentatge és una mica inferior.

El Consell General i el Tribunal Constitucional, ambdós amb una nota de 5,6, són les institucions més ben valorades pels andorrans, mentre que els partits polítics, amb un 3,8, la pitjor valorada. Destaca, a més, que els Coprínceps suspenen amb un 4,6. El Govern, com a institució, aprova amb un 5.

Els andorrans, però, suspenen la gestió de l´executiu, a qui posen una nota de 4,6, quan l'any passat era de 5,3.

Els enquestats nacionals també suspenen l´oposició del Partit Socialdemòcrata i de Socialdemocràcia i Progrés, amb un 4,4 i un 4,2, respectivament.

Informa: Andrés González-Nandín

Comparteix: