
El Govern ha reiterat que no és partidari de reduir els anys necessaris per aconseguir la nacionalitat que actualment són 20, tot i que és favorable a flexibilitzar els requisits. Per la seva banda, el ministre d'Educació i Relacions Institucionals ha informat que hi ha reunions tècniques "regularment" amb el Vaticà per a una llei de despenalització de l'avortament que el Copríncep episcopal vegi amb bons ulls. Afegeix que espera que entri a tràmit i es pugui votar a principi del 2026.
La ministra Esther Molné ha refermat que Govern no és partidari de modificar el requisit de 20 anys de residència per accedir a la nacionalitat andorrana, però sí que es mostra obert a flexibilitzar-ne alguns criteris. Així ho ha confirmat al Consell General on ha volgut remarcar que el debat continua obert, però no en el sentit de reduir els anys establerts actualment per llei.
Paral·lelament, el ministre d’Educació i Relacions Institucionals, Ladislau Baró, ha informat que s’estan mantenint trobades tècniques “regularment” amb representants del Vaticà per avançar cap a una llei de despenalització de l’avortament que pugui comptar amb l’aval del Copríncep episcopal. Segons Baró, hi ha una voluntat clara de trobar una fórmula viable que permeti l’entrada a tràmit parlamentari de la proposta legislativa a principi del 2026.
“Hi estan havent, no diré quotidianament, però sí regularment trobades amb una certa regularitat des del punt de vista tècnic amb els serveis tècnics del Vaticà i el senyor Montalvo, que és el nostre assessor en aquesta qüestió per acabar d’afinar en algunes qüestions”, ha explicat el ministre.
El Govern, doncs, continua treballant en dues qüestions sensibles per al país: l’accés a la nacionalitat, amb l’objectiu d’adaptar-lo a la realitat social, i l’avortament, buscant una solució de consens que preservi les institucions i alhora respongui a les demandes socials.
Informa: Pere Moliné
Comparteix: