ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La despesa destinada al lloguer d'habitatges va continuar creixent el 2021

www.andorradifusio.ad

Així ho torna a palesar un informe d'Estadística que destaca que l'any passat les llars van gastar en total un 15% més en comparació amb el 2020, any en què es van modificar els hàbits de consum per la Covid-19. Tot i l'increment, el departament apunta que és una despesa que s'ha recuperat parcialment, ja que encara no es van assolir nivells de consum del 2019.

De mitjana, les llars es van gastar l'any passat més de 38.200 euros en la compra de béns i serveis, un 11% més que el 2020, any en què va esclatar la pandèmia. Després de superar els mesos amb més restriccions per la Covid-19, els ciutadans i ciutadanes van comprar més roba i van gastar més en restauració i transport. Tot i això, el consum no es va recuperar del tot, especialment el cultural.

Mentrestant, la despesa destinada al lloguer va continuar creixent. El preu mensual mitjà per metre quadrat va augmentar fins a superar els vuit euros. El lloguer va ser, precisament, la modalitat de tinença més habitual, tot i que va disminuir, mentre pujaven els immobles en propietat. 

Després d'una disminució entre el 2018 i 2020, l'any passat es va apreciar un increment del nombre mitjà de persones per llar, que era de més de dues. Per tipologia, predominaven les llars amb almenys un menor d'edat, seguides de les unipersonals.

Informa: Redacció
Imatge: Arxiu RTVA
Locució: Maria Lucena

Comparteix: