ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Salut demana a la població prioritzar la vacunació per sobre de les vacances

www.andorradifusio.ad

Salut alerta que qui no es vacuni amb la segona dosi per estar de vacances pot quedar-se sense. Per això el ministre demana a tothom que acudeixi a la cita quan se'ls convoqui. Dilluns començarà la vacunació amb Pfizer a les persones entre 16 i 30 anys.

El ministre de Salut demana responsabilitat a la població a l'hora d'acudir a la segona cita de vacunació contra la Covid-19, de manera que si la convocatòria recau enmig de les vacances, s'adaptin per poder-hi assistir.

Joan Martínez Benazet ha recordat que l'OMS encara no ha aixecat la pandèmia i que tot el món s'encamina a demanar un certificat de vacunació per poder moure's.

"Hem de prioritzar la responsabilitat de vacunar-nos per davant de les nostres vacances", ha remarcat el titular de Salut, tot explican que no es pot garantir que hi hagi fàrmacs disponibles o que aquests no hagin caducat.

En aquest sentit, ha remarcat la importància de completar la pauta per tenir la immunització completa, especialment davant variables noves del virus com ara la de l'Índia.

Salut també ha anunciat que dilluns començarà la vacunació amb Pfizer a les persones entre 16 i 30 anys. Aquest dijous es començarà a citar tots els inscrits, prioritzant els de la franja més jove, de 16 a 18 anys.

Tal com ha explicat Martínez Benazet, "tenim més de 8.000 vacunes que seran 9.000 efectives". A hores d'ara hi ha unes 7.000 persones d'aquesta franja d'edat inscrites a la plataforma, i es preveu que se'ls pugui administrar la vacuna en una setmana.

La segona quinzena de juny és previst que arribin 8.000 vacunes Pfizer més, que seran les segones dosis que es començaran a subministrar dilluns. Amb aquestes, Espanya ja haurà enviat les 30.000 a què es va comprometre.

Continua essent una incògnita quan arribaran les 12.000 de Moderna provinents de França. Aquest divendres s'acabarà la vacunació amb AstraZeneca.  

Roda de premsa completa d'actualització sanitària i posterior al consell de ministres del 9 de juny del 2021:

Informa: Laura Massegú/Neus Toro
Imatge: Arxiu RTVA

Comparteix: