ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Consell de Ministres aprovarà dilluns la declaració d'emergència a la zona de l'esllavissada

www.andorradifusio.ad

A partir de dilluns al matí, si la previsió meteorològica ho permet, vehicles pesants i autobusos podran tornar a entrar a Andorra per la frontera del riu Runer. S'ha buscat una solució provisional, mentre es treballa per poder obrir tots els carrils de la CG-1 a la zona de l'esllavissada el 15 d'agost. També dilluns, el Govern declararà l'estat d'emergència per poder accelerar els treballs per instal·lar-hi les proteccions que han de permetre el pas de vehicles amb total seguretat.

El Govern celebrarà dilluns al matí un Consell de Ministres extraordinari per declarar l'estat d'emergència i agilitar la contractació per a les diferents actuacions que s'han de dur a terme a la zona de l'esllavissada.

Es tracta de construir una paret de formigó i col·locar uns pilars metàl·lics amb uns taulons, que permetin poder restablir el trànsit normal el dijous. 

També dilluns quedarà restablert el pas de camions i autobusos per la frontera hispanoandorrana, un cop realitzades les verificacions oportunes dels cossos de seguretat i dels geòlegs.

Passaran de manera individual pel tram afectat i els passatgers del transport públic hauran de fer-lo a peu.

Totes aquestes actuacions dependran de l'evolució meteorològica. De fet, tot i que el despreniment de pedres a la zona de l'esllavissada és testimonial, segueix preocupant la part que hi ha darrere el magatzem comunal i que tard o d'hora hauria de caure.

Pel que fa al trànsit de cotxes, que circulen per darrere del Punt de Trobada, es resolen les congestions puntuals obrint dos carrils. 

Informa: Laura Massegú
Imatge: Sergi Linares-Eduardo Martínez

Comparteix: