ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El director assistencial del SAAS respon als psicòlegs que l'atenció al Cedre està coberta i ara es fa sota demanda

www.andorradifusio.ad

El director assistencial del SAAS considera que no s'ha reduït l'atenció al Cedre, sinó que ara actua més a demanda. Marcel Prats destaca que els nous canvis han permès redreçar la via preferent i que els darrers anys s'ha incrementat prop d'un 10% el nombre de professionals.

L'atenció als residents del Cedre "està coberta" i no s'ha vist afectada. Aquesta és la resposta del director assistencial del SAAS després de les queixes dels psicòlegs a la reducció d'hores del professional que atenia els residents del centre.

Segons Marcel Prats, ara l'atenció està més enfocada sota demanda. "Hem endreçat la via preferent", afirma indicant que "el psicòleg va dos cops al mes al Cedre i, a part, i això és el més important, a petició del geriatre o el metge preferent, també hi va". "Estem posant en ordre qui deriva a qui".

Prats ha remarcat la millora en l'atenció motivada per la incorporació d'un geriatre, així com la implementació d'altres canvis en la manera de fer. Assegura que "hi ha coses que hem de seguir canviant" i atribueix alguns problemes a "tota resistència al canvi". En aquest sentit afegeix que "entre tots hem de fer esforços per seguir-ho explicant molt bé".

També ha destacat que des del 2016 s'ha incrementat prop del 10% el nombre de professionals. A més, el pressupost del 2020 inclou una previsió de creixement que situarà aquesta xifra el voltant del 15%.

Informa: Joel Romero
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix:

3.235.11.178