ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El director de Vallnord Pal-Arinsal creu que la Covid-19 accelerarà l'entrada de capital privat

www.andorradifusio.ad

L'estratègia de Pal-Arinsal per sortir del forat on l'ha deixat la pandèmia és intentar aconseguir liquiditat a partir de l'ajuda del comú i els crèdits tous del Govern. Això per acabar la temporada i immediatament després ja es treballa seriosament en l'entrada de capital privat per fer viable el projecte.

Vallnord Pal-Arinsal aposta fermament per l'entrada de capital privat a l'estació. Abans de l'esclat de la pandèmia ja hi treballava i ara veu clar que és imprescindible per fer viable el projecte. Sobre la taula hi ha un dossier de venda d'accions. Segons el director de l'estació, Josep Marticella, "la Covid precipitarà o accelerarà tot aquets procés que ja teníem avançat".

Obrir aquests dies per al client nacional, que representa entre un 5 i un 10% del total, no surt a compte. Sense pràcticament rebre cap ingrés, no s'arriba a cobrir la despesa de mantenir els serveis mínims.

Tenint en compte que tan sols s'arribarà a ingressar un 10% del que es preveia aquest gener, la direcció i el comú estudien solucions per afrontar el problema de liquiditat. Marticella veu l'aportació del comú com "una via ràpida" com a soci únic i també hi ha l'opció dels crèdits tous del Govern, en què ja s'està treballant.

La quantitat que necessitarà dependrà de si en algun moment poden arribar turistes. Dels més de 700 treballadors que acostuma a haver-hi en una temporada normal, ara només n'hi ha 250 i d'aquests, 147 estan en suspensió temporal del contracte laboral. Tot i això la voluntat és mantenir oberta l'estació per no perjudicar més del compte el teixit empresarial que viu també de la neu.

Informa: Oliver Jaén-Pere Moliné-Ester Pons
Imatge: Nil Forcada
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

3.235.108.188