ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Divergència d'opinions al Pas de la Casa per les mesures del Govern

www.andorradifusio.ad

Veïns i empresaris del Pas agraeixen les mesures del Govern per alleugerir la difícil situació que pateixen, però consideren que queden curtes. Mentrestant, continuen els treballs a la RN 22. Tècnics francesos asseguren que, si es manté el calendari previst, la setmana vinent es podrien fer proves de pas alternatiu.

El sector empresarial del Pas de la Casa aplaudeix el paquet de mesures aprovat pel Govern amb la intenció de pal·liar la situació que es viu arran del tancament de la RN-22. Ho valoren com un primer pas positiu, tot i que algunes veus ho consideren insuficient.

S'han dissenyat tres mesures urgents: una campanya per incentivar el consum intern, la subvenció de la part de cotització de les empreses i l'ajornament del pagament de l'IGI. Segons una primera estimació del Govern mateix, la situació podria repercutir en la pèrdua del 9% de la facturació anual de les empreses de la vila.

"Tot és benvingut, tot és boníssim. Estan fent una feina al minut", celebrava, per exemple, Antònia Vila, de l'associació de veïns. El comerciant Joan Martínez, per contra, diu que "aquestes mesures són bastant bones, però no crec que sigui suficient. Hi ha molta gent que ho està passant malament, sobretot pels lloguers tan alts que hi ha. I paga al personal...". Diego, un restaurador, recordava que aquests tipus d'establiments "també treballem amb la gent que ve a comprar tabac i això ens repercuteix". "Les ajudes que estan fent... la veritat és que no les estem veient gaire, perquè els clients continuen sense venir", ha afegit. D'altres, com la comerciant Paula Sánchez, simplement agraïen qualsevol ajuda. "Estem molt agraïts que el Govern faci tot allò que estigui en les seves mans per ajudar-nos, perquè per a nosaltres ha estat un hivern molt difícil", ha reiterat.

Aquest dijous continuen els treballs a la zona afectada. Si no sorgeixen contratemps, no es descarta que la setmana vinent es comencin a fer proves de pas alternatiu, segons han explicat tècnics francesos. Aquest punt, però, no està confirmat oficialment. En qualsevol cas, veïns i empresaris estan esperançats en el fet que el termini previst per reobrir la via es pugui escurçar.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatge Guillem Casal

Comparteix:

3.214.184.124