ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Diversió i melancolia al "Don Pasquale" de Donizetti amb Andorra Lírica

www.andorradifusio.ad

Andorra Lírica demana a l'executiu un conveni per assegurar una subvenció de quantia regular cada temporada tenint en compte que el seu és un projecte amb unes despeses fixes. Abans d'aixecar-se el teló de la segona funció del Don Pasquale la directora de la companyia d'òpera i soprano Jonaina Salvador ha recordat que el seu és un projecte que va més enllà de les funcions sent una proposta pedagògica i social.

La de "Don Pasquale" és una història d'embolics amorosos i matrimonis arranjats i Andorra Lírica ha tornat a col·laborar amb l'associació italiana Villa InCanto. Tal com ja van fer amb el "Barber de Sevilla". Amb la segona funció de "Don Pasquale" de Donizetti d'aquest diumenge a la tarda han estat 700 les persones que l'han pogut veure a l'Auditori Claror de Sant Julià de Lòria.

Aquesta història de Don Pasquale normalment és una funció de tres hores però en aquesta ocasió s'ha pogut reduir a una hora i mitja, fet que ha permès també presentar-ho a les escoles.

Precisament la vessant pedagògica d'aquest projecte impulsat pels amants del "bel canto" i que té com a cap visible la soprano Jonaina Salvador, ha estat un dels aspectes que ha volgut destacar en el moment de parlar de la subvenció d'aquest 2020 que estan esperant que anunciï el Ministeri de Cultura. Salvador reconeix que 150.000 € dotats a diferents projectes durant un any és molt complicat ja que no és només les tres funcions a l'any, també hi ha l'escola, el concert de la Massana etc.

Les tres funcions tenen un cost de 150.000 euros i la darrera subvenció de Govern va ser la més petita fins a la data, de 6.500 euros. Salvador creu que signar un conveni posaria més solidesa i estabilitat en el projecte.

L'obra que es va presentar dissabte imposa una tècnica molt elevada als seus solistes que han estat dirigits pel mestre Riccardo Serenetti i la seva història entre còmica i melancòlica recorda "Una furtiva lacrima" del mateix Donizetti.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Fernando Montero

Comparteix:

3.221.159.255