ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El doble sentit de circulació al carrer Sant Andreu es restablirà el dilluns 14 de setembre

www.andorradifusio.ad

El comú d'Andorra la Vella restableix el doble sentit de circulació al carrer Sant Andreu a partir d'aquest dilluns. L'increment de la densitat del trànsit causat per la tornada a l'escola ha provocat que el comú d'Andorra la Vella anul·li temporalment la prova pilot de sentit únic encetada el 4 d'agost. No descarta restablir de manera definitiva el doble sentit de circulació a la via si es descongestiona el trànsit. Això sí, s'aplicaran mecanismes de control de la velocitat a la zona.

L'inici del curs escolar ha incrementat el volum de trànsit a les parròquies centrals. Els darrers dies s'han pogut observar cues i retencions. L'increment de la densitat circulatòria s'equipara a un dia feiner anterior a la pandèmia de la Covid-19.

L'augment del flux de vehicles provinents de les parròquies altes a l'avinguda Fiter i Rossell d'Escaldes-Engordany, així com l'activitat regular de l'aparcament del Falgueró han provocat que el comú d'Andorra la Vella anul·li la prova pilot de sentit únic i restableixi el doble sentit de circulació al carrer Sant Andreu. Serà des d'aquest dilluns a dos quarts de vuit del matí. En cas de descongestionar el trànsit, tornarà a quedar-s'hi de manera definitiva, tot i que s'aplicaran mecanismes de control de la velocitat a la zona.

La cònsol major, Conxita Marsol, ja va avançar que esperaria fins aquest divendres per recollir dades i prendre una decisió. El canvi del sentit de la via va provocar diferències d'opinions entre els comuns d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. De fet, fa una setmana les dues cònsols es van reunir per debatre la qüestió.

Des del comú que encapçala Rosa Gili aplaudeixen la decisió de la capital. Entenen que el carrer Sant Andreu és una via fonamental en els fluxos del trànsit i, per tant, consideren que era evident que la prova pilot provocaria un col·lapse circulatori. A més, afegeixen que el doble sentit és necessari tenint en compte que és la via utilitzada pel servei d'urgències de l'hospital.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA

Comparteix:

3.236.117.38