ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Dos agents de circulació controlaran que els ciutadans amb gos de Sant Julià compleixin la normativa

www.andorradifusio.ad

La gent amb gossos a Sant Julià de Lòria no para de créixer. El Comú informa que hi ha censats fins a un miler d'aquests animals de companyia i que això ha creat una mala convivència entre alguns ciutadans.

A punt que entri en vigor el Reglament de la Llei de tinença d'animals, que estableix sancions que van de 60 a 150 euros i fins a 300 en cas de ser reincident, el Comú informa que els agents del Servei de Circulació Comunal faran controls per al compliment de la normativa.

En concret, que s'estigui inscrit al Registre del cens caní, que l'animal vagi lligat en espais públics, que porti morrió en cas de ser raça perillosa, que faci les seves necessitats als pipicans i que es recullin els excrements i es ruixin amb aigua les miccions.

El Comú lauredià recorda que la corporació ha invertit prop de 20.000 euros per construir 4 pipicans en diferents extrems de la parròquia, així com ha desenvolupat campanyes de sensibilització, que estan donant els seus fruits. A l'any, es gasta 57.000 euros en neteja, una xifra que esperen disminuir amb aquestes mesures.

L'objectiu, segons ha destacat el conseller de Manteniment, Medi Ambient i Sostenibilitat és que la gent es consciencii. "Els que són més incívics es trobaran que la Llei entrarà en vigor en breu", ha assegurat, tot afegint que des dels comuns "estem decidits a aplicar la normativa vigent". 

Així, el Comú de Sant Julià, explica, destinarà dos agents que "començarana a aplicar sancions a tots aquells que no compleixin els requisits". 

Informa: Judith Sáez 
Imatges: Andreij Cristancho-Pere Besolí

 

 

Comparteix: