ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Dos de cada 100 pacients moren a causa d'una infecció contreta en els hospitals

www.andorradifusio.ad

Andorra necessita una regulació específica per controlar la qualitat de l´aire en els centres sanitaris, tot i que la situació és bona. Aquesta és una de les constatacions dels organitzadors de la jornada de qualitat ambiental en interiors als hospitals i centres sanitaris, que es farà a Caldea dimarts de la setmana vinent.

Diversos especialistes participaran en la jornada que organitza l'Associació per a la Qualitat Ambiental en Interiors i que vol reflexionar sobre la necessitat de controlar l'aire en els hospitals i espais sanitaris.

D'entrada, consideren que hi hauria d'haver més regulació específica, tot i que la situació en aquest àmbit a l'hospital és molt correcta. El president de l'Associació Qualitat Ambiental en Interiors, Josep Sobrevias, opina que "hem de copiar dels països veïns les parts positives", però alerta que, tot i que, "les regulacions fan que s'hagin de complir, també és cert que Espanya és un dels països d'Europa on hi ha més reglamentació i també és cert que és un dels llocs on més es salta".

A Europa, un 2% dels qui entren en un hospital mor per les infeccions, sobretot respiratòries, que hi ha contret. Glòria Cruceta, coordinadora de la Jornada Qualitat Ambiental en Interiors, explica que "de cada 100 pacients que entren en un hospital, vuit surten amb una infecció que no tenien; quatre queden en situació d'extrema gravetat, habitualment per la resta de la seva vida, i d'aquests, dos moren".

Actuacions tan simples com filtrar millor l'aire i tancar hermèticament les àrees quirúrgiques poden reduir aquestes xifres.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Fernando Montero

Comparteix: