ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Dos joves emprenedors creen la primera empresa a Andorra dedicada a generar bitcoins

www.andorradifusio.ad

Dos joves creen la primera mineria de bitcoin al Principat amb més de 150 equips informàtics. L'objectiu d'aquest nou tipus d'empreses és resoldre operacions matemàtiques que validen les transaccions de la criptomoneda per tal de garantir la seguretat de la xarxa a canvi d'una recompensa, bitcoins. Un negoci que pot arribar a ser molt lucratiu.

Concebuda el 2009 la criptomoneda del bitcoin és un mitjà descentralitzat d'intercanvi de valor que s´efectua de manera digital a través de la tecnologia Blockchain. Conegut també com a cadena de blocs, es tracta d´una base de dades on queden registrades totes les transaccions que s'efectuen. Les mineries són les encarregades de verificar i validar cada transacció a través d´equips informàtics específics i es diuen així perquè, a canvi, minen bitcoins. El cofundador d'Andorra Hashpool SL, Marc de Diego, explica que el sistema "és descentralitzat perquè tothom pot ser miner i això és el que dona força al bitcoin". Afegeix que "les transaccions han de ser validades pel 51% de la xarxa per poder executar-se i, per tant, és molt segur perquè no pots hackejar el 51% dels ordinadors que estan minant".

En Marc de Diego i l´Etienne Gelas han desenvolupat des de fa dos mesos la primera mineria al Principat. En un espai reduït, els joves emprenedors compten amb una xarxa formada per 154 equips informàtics dissenyats per poder realitzar l´activitat minera.

Per tal de resoldre els complicats algoritmes criptogràfics de cada transacció són necessaris equips amb una elevada capacitat computacional encesos les 24 hores. L´elevada potència d´aquest aparell fa que tinguin un consum elèctric de 1.370 W per cada unitat.

Per tenir més probabilitats de resoldre una operació, els miners treballen conjuntament agrupant-se en ´pools´, cedint la part de la seva capacitat minera al grup i repartint-se les recompenses obtingudes en funció de la capacitat computacional aportada. L´objectiu és minar un bloc cada 10 minuts a canvi de 12,5 bitcoins, o el que és el mateix repartir-se 750.000€ cada hora entre tots els miners participants.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Vicente Bellot / Ana Martí

Comparteix:

3.235.108.188