ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Dos vehicles elèctrics facilitaran l'accès a la Vall d'Incles aquest estiu

www.andorradifusio.ad

Dos vehicles elèctrics recorreran aquest estiu la vall d'Incles per apropar els turistes a aquest espai natural. D'aquesta manera, la capacitat d'accés passarà de 14 a 30 visitants per viatge i es reduirà considerablement el temps d'espera. La millora s'ha fet després dels bons resultats de període estiuenc de l'any passat. El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, considera que la vall està suficientment protegida i no preveu la creació d'un parc natural en aquest espai.

S´apropa l´estiu i els comuns preparen les activitats de promoció de les parròquies. A Canillo es vol tornar a incidir a donar a conèixer i facilitar l´accés a la vall d´Incles, un accés que des del 2012 està restringit a l´estiu per als vehicles particulars entre les 9 i les 18h.

Enguany per ampliar la capacitat dels turistes que volen visitar la vall s'hi posaran a disposició dos vehicles elèctrics. D´aquesta manera es passarà de 14 a 30 persones per viatge i es reduirà el temps d´espera a 10 o 15 minuts. El cònsol de Canillo assegura que "hi ha hagut un increment exponencial molt fort" i per això han decidit "incrementar el servei amb dos vehicles". Considera que "no pot ser que algú hagi d'esperar 45 minuts per poder pujar" perquè sí que hi ha gent que pot fer-ho a peu "però hi ha altra amb menys mobilitat o que ve amb nens petits".

Durant aquest estiu el comú organitzarà diverses activitats culturals a la vall per atreure públic i promocionar aquest espai natural. Mandicó considera que amb el tancament al trànsit a l´estiu es protegeix suficientment la vall i que no cal prendre més mesures, com ara crear un parc natural. Explica que aposten pel senderimes des de fa un parell d'anys amb acivitats per incentivar el descobriment de les diferents rutes possibles.

Mandicó ha recordat que una gran part de la vall d'Incles forma part d'un vedat de caça.

Informa: Ana Alamán

Comparteix: