ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Dotze casos de VIH nous el darrer any eleven a 89 les persones portadores del virus de la SIDA a Andorra

www.andorradifusio.ad

Amb motiu del Dia mundial de la lluita contra la SIDA, el ministeri de Salut ha fet públiques les dades relatives a les persones portadores de VIH. L'any passat s'han notificat dotze casos nous. D'aquesta manera, a Andorra hi ha 89 persones afectades. El principal factor de risc han estat les relacions sexuals sense protecció. S'han fet 32 tests ràpids de detecció, tots amb resultat negatiu a la infecció.

El Govern ha notificat 12 nous casos d'infecció del virus de la immunodeficiència humana a Andorra durant l'any passat. El doble que el 2017.

Una dada que suposa una taxa d'incidència de gairebé 15 casos per cada 100.000 habitants, un nombre similar a les d'Europa, segons dades de l'OMS. D'aquesta manera, al país hi ha un total de 89 persones afectades pel VIH i la síndrome d'immunodeficiència adquirida; gairebé el 81% són homes i el 19% dones.

El principal factor de risc pel que fa a la via de contagi han estat les relacions sexuals sense protecció. D'aquest grup més del 50% correspon a pràctiques heterosexuals, més del 44% a homosexuals i poc més del 5%, a bisexuals.

El Ministeri de Salut insisteix en el fet que la detecció precoç de la infecció permet accedir al tractament adequat per millorar la qualitat de vida i prendre mesures per evitar la transmissió de la infecció.

Des de l'any passat s'ofereix la possibilitat de realitzar un test ràpid de detecció en tots els centres d'atenció primària de manera confidencial i gratuïta. Durant el primer any de funcionament s'han dut a terme un total de 32 tests ràpids, tots ells negatius a la infecció.

L'executiu preveu iniciar un treball de revisió per implementar un protocol d'estratègia de prevenció del VIH que consisteix a fer que persones no infectades que tenen un alt risc d'infecció utilitzin medicaments antiretrovirals.

A més, recorda que s'han ampliat els serveis d'informació i consulta en els tallers de Consulta Jove i als centres escolars de segona ensenyança.

Informa: Oliver Jaén
Locució: Sílvia Mestre
 

Comparteix:

3.226.248.180