ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Dues aerolínies estudien oferir vols a la Seu un cop s'hi puguin fer vols instrumentals

www.andorradifusio.ad

Dues aerolínies estudien les proves pilot fetes a l'aeroport d'Andorra-la Seu per decidir si volen oferir-hi vols. Això sí, no seria fins que no s'obtingués la certificació GPS. Durant el mes que s'ha volat a Madrid, Palma i Marsella s'ha aconseguit una ocupació del 60%.

Viatges Regina va tancar diumenge un mes de vols regulars des de l'aeroport d'Andorra-la Seu. L'objectiu era recollir dades i demostrar que hi havia demanda durant la temporada d'hivern.

Com a mínim hi ha dues comanyies aèries que s'han mostrat interessades a analitzar la informació i veure si els surt a compte instal·lar-se en aquesta infraestructura. L'una és l'espanyola Swiftair. L'altra, una aerolínia de nova creació alemanya. Totes dues, això sí, s'ho plantegen a mitjà termini i sempre que l'aeroport aconsegueixi el GPS per fer vols instrumentals. Segons l'impulsor de la prova pilot, Albert Vinseiro, això no és previst que passi com a mínim fins a l'hivern vinent.

Aquest mes s'han ofert 485 places per volar a Palma, Madrid i Marsella i s'ha aconseguit una ocupació d'un 58%. La destinació amb més demanda ha estat Palma, amb 136 usuaris, seguida de Madrid, amb 90. Aproximadament la meitat han estat turistes que venien a l'Alt Urgell i a Andorra i l'altra meitat, gent de la zona que ha fet el camí invers. Segons Vinseiro, no preveuen fer cap nova prova pilot.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Jordi Seabra / Carla Sales
Locució: Jordi Lorente

Comparteix: