ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Dues escriptores guanyadores del Carlemany coincideixen a Andorra

www.andorradifusio.ad

Dues premiades amb el Carlemany coincideixen a Andorra per motius ben diferents. Muriel Villanueva rebrà el guardó aquesta tarda per la novel·la "Rut sense hac". L´altra és Núria Pradas, que presenta nou llibre i que ha estat a les aules per promociona l´hàbit de lectura entre els joves.

Núria Pradas visita els alumnes de primer d´ESO de l'escola Sagrada Família que aquest any han tingut un dels seus llibres més exitosos com a lectura obligatòria: "El misteri de la casa de les glicines". L'escriptora destaca com "les escoles i els instituts són la porta d'entrada a la literatura infantil i juvenil, i aquest contacte amb l'autor sempre enriqueix la lectura".

La novel·la amb la qual va guanyar el premi Carlemany el 2012, "Sota el mateix cel", també està inclosa dins les lectures de l´escola. Parla d´un amor durant la Segona Guerra Mundial i les dones que eren rapades després de tenir relacions amb el règim nazi.

L´estada de Pradas a Andorra coincideix amb la presentació del seu últim llibre, aquest per a un públic adult. A "L'aroma del temps", l'autora endinsa el lector en el món del perfum, des de Grasse, passant per la Barcelona de la postguerra, fins al glamurós París de Coco Chanel per relatar la vida d'un home que es fa a si mateix. Explica com "la ciutat dels perfums, a la Provença, li descobreix la vocació". D'aquí "va a París i després a la Barcelona de postguerra". Assegura que li agreden molt "aquests temes que semblen molt glamurosos, com la moda o els perfums, però en èpoques molt crues per veure el contrast".

La presentació del llibre es fa a les 19h a la llibreria La Puça, al mateix temps es farà el lliurament d´una nova edició del premi Carlemany. La guardonada és Muriel Villanueva per 'Rut sense hac'.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix: